December 06 2019 20:11:18
Rostatistik Sommer 2014
Hvis man ellers skal lede efter spektakulære ting i statistikken, så kunne der måske være en historie i at Karin nu igen er blevet forvist til en 2. plads. Denne gang er det i kategorien "Flest sommer-km for kvinder i klubbens historie" - en titel hun måske ikke var klar over hun havde båret med stolthed lige siden sidste år, hvor hun nåede op på 628 km.

Den plads er hun nu fortrængt fra af Annette, som lagde 90 km oven i den og roede 718 km i denne sommer. På trediepladsen i den statistik finder vi Marianne, som i år satte personlig rekord med 515 km på en sommer. Seje piger!

Ellers kan vi konstatere, at grænsen for at holde sig i top-10 i år steg til 322 km, og hvis nogen undrer sig over hvor vores luskede formand fra vinter-podiet er blevet af, så kan vi fra redaktionen oplyse at han ligger som nr 11 med præcist 322 km lige som Peter.

De sidste år jeg har også lavet en lidt alternativ optælling for at lave et billede af hvordan aktiviteten i klubber udvikler sig. Det er en lidt kryptisk graf, som det nok et lettest at finde rundt i hvis man selv har lavet den. Men her er den, og så kommer der lidt forklaring nedenfor.

Søjlerne er nok de simpleste, for de viser hvor mange roere, der i de enkelte år har roet hvor mange km. Vi kan således se at der i år har været 13 roere, der har roet mere end 200 km - præcist lige som sidste år. 8 roere har roet mellem 101 og 200 km, hvor der sidste år var 10 i denne gruppe.

I gruppen 51-100 km er antallet af roere faldet fra 37 til 27, og grupper 26-50 km er faldet fra 30 til 17. Meget markant. Men givet et udslag af at vi i år kun har haft et hold kursister der skulle op på 50 km for at blive frigivet, hvor vi sidste år havde 3 hold.

Til gengæld er antallet af roere i 11-25 km klassen steget fra 22 til 28, og 0-10 km klassen er steget fra 40 til 49 roere.

Alt i alt har 142 roere været på vandet i 2014, hvilket er det 2. højeste antal siden klubben startede. Kun overgået af rekord-sæsonen 2013.

Vel mødt i 2015